søndag 26. september 2010

Statsministeren er lærevillig

Nå skal endelig statsminister Jens Stoltenberg til Hardanger for å snakke med ordførere og se området som er aktuelt for de såkalte monstermastene med egne øyne. Dette har mange ventet på lenge. Nå er heldigvis statsministeren på vei, og han er villig til å se og lære. Viljen til å lære, ta til seg ny kunnskap, er grunnleggende i politikken såvel som i livet ellers. Jeg håper at Stoltenberg kommer til å lære noe som gjør at han setter en stopper for anleggsarbeidet som er planlagt.

Det er nemlig fortsatt meningen at anleggsarbeidet på høyspentmastene skal begynne samtidig som man utreder sjøkabler som alternativ.

VG skriver at det ikke vil bli lagt fram nye forslag under besøket, men at Stoltenberg først og fremst vil snakke med de berørte, lytte til synspunkter og se de mye omtalte områdene med egne øyne.

Nå krysser jeg fingre for at dette er et oppriktig ønske om å lære noe nytt og revurdere tidligere vedtak, og ikke bare spill for galleriet. Og fordi honning ofte virker bedre enn eddik: Tommelen opp for statsministeren!2 kommentarer:

  1. Ja, att leva är att växa. Det kanske är det som är själva poängen med livet - att växa, på olika sätt. Det tycks er statsminister ha gjort/vara i färd med att (försöka) göra kring denna sak. Och det är ju bra bara det. Även om jag inte alls är insatt i sakfrågan. Men jag har ju sett den diskuteras, inte minst på åtskilliga norska bloggar.

    SvarSlett
  2. Ja, jeg synes det skal berømmes når man viser seg villig til å lære og - som du sier - vokse. Ingen vet hva statsministeren kommer til å lære, eller OM han kommer til å lære noe. Men han viser i hvertfall vilje til å prøve.

    Dette er en sak som engasjerer mange nordmenn. Det er planlagt enorme strømmaster i Hardanger, et område som mange anser som selve sjelen i norsk natur og kulturhistorie med fjell og fjorder i vakkert og dramatisk samspill. Det folk ønsker er at man bruker andre alternativer for å bevare naturen for både lokalbefolkning og turister.

    Med statsministerens tur til Hardanger øyner jeg fortsatt et lite håp om at man snur og dropper monstermastene.

    SvarSlett