Moderering

Jeg ønsker å holde denne bloggen i en positiv stemning der folk kan framsnakkes for stort og smått. Det vil alltid være noen som er uenige i mitt valg av framsnakkingsobjekt, naturlig nok. Noe jeg oppfatter som en hyggelig kosesak kan for andre være en provoserende politisk sak, og motsatt. Dette er helt naturlig og helt greit fordi vi er ulike mennesker med ulikt syn på livet. Det som blir litt vanskelig er når noen føler sterkt behov for å uttrykke sin motstand i akkurat denne bloggen, der jeg ber om at man sier noe hyggelig eller lar være.

Ikke misforstå. Jeg er ikke imot sterke meninger! Og jeg er absolutt for ytringsfrihet! Men det finnes nok av andre arenaer der man kan benytte seg av ytringsfriheten og gi uttrykk for sine sterke meninger.

Denne bloggen er ment å være en motvekt mot kritiske samfunnsbetraktninger og negative karakteristikker. Ikke fordi jeg mener dette er unødvendig eller uønsket, på ingen måte. Vi trenger kritiske blikk og heftig debatt. Bare ikke i akkurat denne bloggen. Siden kritikerne alltid står i kø (iblant er jeg en av kritikerne) for å få gitt uttrykk for sin harme, så føler jeg at vi trenger en og annen liten oase der kritikken er fraværende. De som framsnakkes her skal kunne føle seg trygge på at de her kun får ros og klapp på skuldra. Kritikk får mange av dem nok av alle mulige andre steder. Framsnakkbloggen har som målsetting å være et sted der du er garantert positive tilbakemeldinger dersom du blir framsnakket.

Mitt ønske om å gjøre bloggen til et trivelig lite fristed for kun framsnakking har vist seg vanskelig å gjennomføre. Det kommer til tider mange kommentarer som passer dårlig på min lille rosa sky. Sleivete kommentarer som er ren mobbing/drittslenging har jeg slettet med god samvittighet, men jeg har følt det vanskelig å slette kommentarer som diskuterer på en seriøs måte. Vi trenger jo som nevnt samfunnsdebatt, så jeg er absolutt 100% for at folk skal få gi uttrykk for sine meninger. Men så var det jo det med at denne bloggen ikke skulle brukes til kritikk da.

Etter mange runder i tenkeboksen har jeg kommet fram til følgende:

Heretter vil jeg moderere kommentarer sånn at kun de som framsnakker blir vist. Kommentarer som ikke framsnakker blir slettet. Dette handler i mine øyne ikke om meningssensur, men om stemningssensur. Her skal det være ei god stemning.

Hva er så ei god stemning da? Vel, det er et høyst subjektivt spørsmål, og her på denne bloggen er det min subjektive mening som teller. Jeg prøver så godt jeg kan å få til noe jeg synes er en god stemning. Jeg kan ikke gjøre alle fornøyd.

Jeg er villig til å gå langt for å forsvare den enkeltes rett til å mene akkurat hva de selv vil, uansett hvor uenig jeg måtte være angående selve temaet, men denne bloggen er ikke riktige stedet for den debatten. Dette er ikke en politisk blogg, selv om dagsaktuelle temaer tas opp og politikere og politiske aktivister også kan framsnakkes. Dette er en "koseblogg" uten navlebeskuing. Her skal det kosemoses og framsnakkes, og så kan vi ta samfunnsdebatten på en av de mange andre arenaene som er åpne for det.

Vær så snill, respekter at denne bloggen prøver å være en ørliten kritikkfri flekk på kartet.

Jeg ønsker dere alle en god dag videre, og oppfordrer alle til å framsnakke noen hver eneste dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar