tirsdag 28. september 2010

På vei mot et friere syn på samliv?

Kjærlighet må vel være det beste livet har å by på. Den kommer i mange varianter, og jeg tenker på kjærlighet som et litt utvidet begrep. Mellom mann og kvinne, foreldre og barn, mellom bestevenner. Kjærlighet for fotballaget sitt eller hjembyen sin. Kjærlighet som varer livet ut, eller et lite blaff av kjærlighet som går i oppløsning før den har fått slå rot. Det kan være de dype sterke følelsene som river og sliter i et menneske, og det kan være den lette gode følelsen man føler for et tilfeldig medmenneske, bare fordi vi deler denne jordkloden en ørliten stund i evigheten. Kjærlighet kan være så mangt, og andres kjærlighet kan ikke veies og måles. Det er kun hver enkelt av oss som vet hva kjærligheten er for oss.

Jeg synes det er gledelig at det nå også ser ut til å bli stadig mer akseptert med kjærlighet mellom to kvinner eller to menn. For hvordan kan man vel se noe negativt i at verden får mer kjærlighet?

I dag ble det kjent at sexolog Kristin Spitznogle har falt for en kvinne, mens GP-eksperten Jostein Pedersen har falt for en mann. For meg to uventede nyheter som får meg til å smile.

Nå er det jo ikke sikkert at vi her snakker om livslang kjærlighet. Kanskje er det bare det blaffet jeg nevnte før eller kanskje mer varig. Uansett, kjærlighet i form av kjærlige følelser for et annet menneske er en god nyhet. Og at Kristin og Jostein står fram på denne måten kan kanskje hjelpe andre som ennå ikke har våget å røpe for omgivelsene sine at de ikke lever helt A4.

Takk, Jostein og Kristin, for at dere er åpne om deres kjærlighet.

2 kommentarer:

  1. Omsider er Jostein kommet ut av skapet. Det var på tide, og må da være en lettelse?

    SvarSlett
  2. Anonym: Er du siste som får med deg Josteins legnin? Han har da vært ute av skapet i lang tid!

    SvarSlett