Om bloggen

Framsnakking er et nytt begrep i Norge, lansert i 2010. Dette ordet håper jeg får riktig godt fotfeste i det norske språk.

Å framsnakke er å snakke pent om folk, i motsetning til å baksnakke.

Les bloggens aller første innlegg skrevet i august 2010 for å få vite mer om hvordan ordet har oppstått og hvem som har fått ordet opp og fram.

I denne bloggen er målsettingen å KUN framsnakke. Baksnakking er strengt forbudt. Det er ikke alt og alle det går an å framsnakke, men da lar vi heller være å omtale disse. De personer som blir framsnakket er det sikkert også mange som kan tenke seg å baksnakke. Men vær så snill: Ikke gjør det her!

Her inne skal de som framsnakkes kunne føle seg trygge på at de slipper kritikk og sure kommentarer. Dette er et ørlite fristed der det kun vanker ros og gode ord. De som har noe negativt å si kan gjøre det på en av de mange tusen andre arenaene som finnes for det, som i andre blogger, diskusjonsforaer eller i nettavisenes kommentarfelt.

Vi trenger kritiske blikk på aktuelle saker, men akkurat i denne bloggen handler det om framsnakking.

Her kan man framsnakkes for gode gjerninger, for heltemodig innsats, for nye lekre sko, for gode tanker, for en god hår-dag, for å tørre å være annerledes, for å tørre å være A4 eller hva som helst annet. Stort og smått. Med dybde eller fullstendig overfladisk.

Jeg tar gjerne imot forslag om hvem som bør framsnakkes.