fredag 17. september 2010

Helle er ulekker på en lekker måte

Helle Vaagland har fått tusenvis av mennesker til å gapskratte eller humre litt bak avisa. Med et ulekkert bilde av seg selv tar hun et oppgjør med kroppshysteriet på en lekker måte. Hun viser uredd hvordan ei gjennomsnittlig og normal dame kan se ut. Hun er et friskt pust i en verden der kun de perfekte ellers tør å vise fram kroppen sin.

Egentlig skulle vi alle - kvinner og menn - våget å gjøre som Helle. Da kunne vi kanskje en gang for alle fått slått fast at det sylslanke idealet ikke er det eneste som er vakkert. For selv om Helle gjør sitt for å virke ulekker på bildet, så ser man at hun er ei lekker dame, på en ikke helt uoppnåelig måte.

Mange blir sjokkerte eller føler avsky når de ser en kropp som ikke passer inn i idealmønsteret. Det er ikke fordi idealet er det eneste vakre, men fordi vi blir så hjernevasket av det vi ser i vår multimediehverdag at hvis man ikke rister seg selv ut av tåka så begynner man snart å tro på det som fortelles via bilder av damer: At damer må være sylfider med stram kropp for å være lekre.

Heldigvis har vi slike flotte damer som Helle som tør å vise at en damekropp er så mye mer enn sylfider. Helle er lekker, og hun får mange andre damer til å tørre å se seg selv som lekre selv om de ikke er hollywoodslanke. Kanskje flere kvinner tør å la maska falle og være stolte av den de er uavhengig av hvor langt unna idealet de er.

2 kommentarer:

 1. Hvorfor er syltynn et ideal?
  Det der har jeg aldri forstått.

  Hilsen mann.

  SvarSlett
 2. Til informasjon:

  http://framsnakk.blogspot.com/2010/09/informasjon-angaende-kommentarer-og.html

  SvarSlett