onsdag 6. oktober 2010

Stjernene støtter homofile

Selv om vi i dag lever i 2010 er det fortsatt mange som mobbes for sin seksuelle legning, både i Norge og ellers i verden. I USA har det nylig vært en rekke selvmord blant unge homofile som ikke har orket å leve lenger.

Nå engasjerer stjernene seg for å snu denne utviklingen og gi homofile støtte og håp om at ting vil bli bedre.

Det finnes en hjelpetelefon for homofil ungdom som kalles The Trevor Project, og det er disse som har fått stjernene med på å lage reklamefilm som ledd i kampanjen "It gets better".

Stjerner som Anne Hathaway, Kristin Cavallari, Daniel Radcliffe og Jenny McCarthy stiller opp for prosjektet.

I tillegg har bloggeren Perez Hilton satt i gang en kampanje der han får kjendiser til å sende inn videosnutter med samme budskap: It gets better!

- Vi har et ansvar for å være bedre mot hverandre, og akseptere hverandre uanvhengig av legning, kjønn, hudfarge og religiøs tilhørighet. Vi må stå opp for de som blir mobbet, sier «Harry Potter»-skuespiller Daniel Radcliffe i sin video, ifølge VG Nett.

Vi trenger virkelig at stjerner går foran på denne måten for å vise at homofile ikke trenger å skamme seg over sin legning. Jo mer vi snakker om det, jo mer akseptert blir det forhåpentligvis. Og siden man vet at ungdommer ofte hører mer på stjerner enn på f.eks. foreldre og lærere, så gjør disse stjernene en veldig viktig jobb.

Jeg krysser fingre for at de når fram til i hvertfall noen, og at unge homofile i større grad kan tørre å være seg selv på sikt.

Bli oppdatert om ny aktivitet på framsnakkbloggen ved å bli tilhenger på Facebook.

3 kommentarer:

 1. Troligen (?) hör Sverige till de länder som ligger i framkant kring sådana här frågor. Flera offentliga personer är öppet homosexuella/lesbiska. Exempelvis biskopen i Stockholm Eva Brunne och miljöminister Andreas Carlgren. Bland åtskilliga andra - särskilt också i artist-Sverige. Det har säkert starkt bidragit till en förbättrad situation här i landet.

  SvarSlett
 2. Det er viktig at de som synes i media står fram med sin legning ja. Det normaliserer homofili, som fortsatt blant mange sees som en stor skam.

  I Norge har vi også noen slike viktige rollemodeller, som f.eks. Per-Kristian Foss som var finansminister tidligere.

  Det er bra at vi kan se homofile som det de er: Like forskjellige og individuelle som heterofile. Det er derfor viktig at også politiker og artister som ikke "ser" homofile ut står fram. Homofile har i altfor mange år blitt assosiert med fjærboaer og "fjasete" oppførsel. Fjærkledde menn i rosa trikot er sjarmerende og verdifulle de også, men det blir generaliserende og feil å tro at alle homofile er sånn.

  SvarSlett
 3. Flott innstilling, skikkelig positiv holdning. Tiltredes. :-)

  SvarSlett