onsdag 6. oktober 2010

Modige og åpne foreldre

Hanne Samseth og Ole Erik Samseth i Oslo har to små sønner. Andreas er fire år og Marius er ett år. Foreldre & Barn har fulgt familien hele det første leveåret til Marius, og vi kan lese historien deres på Dagbladet.no.

Marius ble født med leppe- og ganespalting, og foreldrene forteller åpent om frykt, tanker, gleder og sorger fra før gutten ble født.

Det første leveåret til Marius har vært et år med tre operasjoner, mange bekymringer og tårer. Men for den vesle familien har hovedfokuset vært på gleden over å få en ny sønn og lillebror til Andreas.

Det er flott og modig gjort av Hanne og Ole Erik å la oss ta del i deres historie. Foreldrene er åpne og ærlige om bekymringer og frykt de følte før Marius ble født. Andre foreldre som opplever det samme som dem kan finne både kunnskap og trøst ved å lese dette. Det samme kan de som har barn eller voksne med leppe-/ganespalte i sin nære krets gjøre. Ofte er det en trøst bare å vite at man ikke er den eneste som opplever akkurat dette.

I tillegg er det bra for oss som ikke er så veldig kjent med leppe- og ganespalting å lære mer, sånn at vi kan møte dem som har dette med mer toleranse og forståelse.

De som vil lese mer og denne tilstanden kan gå inn på leppe- ganespalteforeningen i Norge.

Lykke til videre, Marius, Andreas, Hanne og Ole Erik!

Bli oppdatert om ny aktivitet på framsnakkbloggen ved å bli tilhenger på Facebook.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar