tirsdag 12. oktober 2010

Det snør, det snør...

Kong Vinter har ankommet Norge. Det er foreløpig for tidlig å si om han er kommet for å bli, eller om han vingler litt før han slår seg til ro, men akkurat nå er han i hvertfall her. Hurra!

For å være helt fullstendig ærlig, så sliter jeg litt med den lange, kalde og mørke vinteren her nord. Men sånt blir man jo bare nedfor av å tenke på, så jeg velger en ny taktikk: Jeg hyller vinteren!

Det er på tide å få på vinterdekkene, finne fram snøskrape og -kost, dukke innerst inn i skapet eller boden på jakt etter varme klær og sko. Fordelene med det? Jo, man får trim når man skifter dekk, vi får kanskje ryddet i skap og boder på leting etter vinterutstyr, og det er jo ganske koselig å pakke seg inn i myke, varme plagg.

Etterhvert som mørket siger på tidligere og tidligere for hver dag, samtidig som trærne mister sine fargerike blader, så gjør jo snøen det lysere og triveligere ute. Det er så koselig å rusle tur i tørr snø mens store snøfiller daler ned.

Dessuten er det jo snart advent! Da finner vi fram adventspynt og -lys. Hjemmene våre fylles av deilige dufter av julebakst og vi skriver julekort og pakker inn julegaver til lyden av Julekveldsvisa i bakgrunnen. Vi koser oss med pepperkaker, julemarsipan og varm kakao med krem. Kan det bli koseligere?

Imens lager barna snømenn og engler i snøen, har vennskapelige snøballkriger og bygger snøborger.

Vinteren er jo egentlig ganske fin, når man tenker nøyere over det. Tenk så heldige vi er som bor i et vidunderlig vinterland.

Bli oppdatert om ny aktivitet på framsnakkbloggen ved å bli tilhenger på Facebook.


2 kommentarer:

  1. Visst är väl vitt bättre än grått! Det lär dröja ett tag här i Stockholm. Men snön lyser upp!

    SvarSlett
  2. Hvitt er definitivt bedre enn grått. Og tenk så spennende det er med de skiftende årstidene vi nord i verden har. Mange som lever i evig sommer misunner oss faktisk årets variasjoner.

    SvarSlett