tirsdag 31. august 2010

Olje- og energiministeren tar grep

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har heldigvis skjønt at monstermastene i Hardanger er lite populære. Han har nå kalt inn 13 eksperter som skal vurdere sjøkabel som alternativ, skriver vg.no.

Å være politiker betyr at man iblant tar avgjørelser som folk ikke liker, det er ikke mulig å unngå. Da er det godt at politikerne klarer å se sine feil og prøver å rette opp i det som har gått på skjeive. Det er jo som kjent ikke mulig å gjøre alle til lags, men i denne saken har motstanden vært større enn at man kan bruke "alle til lags" som unnskyldning. Det er en lettelse å se at politikerne her tør å stige ned av sin høye hest og ta folket på alvor.

Hardanger er en naturperle som både lokalbefolkning og turister fra inn- og utland vet å sette pris på. Vi må også tenke praktisk og få transportert energi dit vi trenger den, men når det finnes muligheter for å kombinere krafttransport og det å ta vare på naturen så bør vi gjøre det. Så kan vi kanskje fortsatt få lov til å plukke plommer i Hardanger uten å føle bismak av monstermaster som skjemmer de nydelige omgivelsene.

Takk for de 13 ekspertene, minister. Jeg krysser fingrene for at de kommer fram til et resultat som gjør at vakre Hardanger slipper monstermaster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar